TIPUS DE RAÏM
La varietat de raïm està condicionada per la seua capacitat d’adaptació al terreny, al clima i a les formes de cultiu i elaboració.
Podem diferenciar entre raïm per a fer vi i raïm de taula, encara que moltes vegades s'utilitza raïm de taula per a fer vi.
ULL DE LLEBRE
![Uvas](https://live.staticflickr.com/8477/8174422335_8a266ce1db_b.jpg)
"Uvas" by .Robert. Photography is licensed under CC BY-ND 2.0![](https://search.creativecommons.org/static/img/cc_icon.svg)
![](https://search.creativecommons.org/static/img/cc-by_icon.svg)
![](https://search.creativecommons.org/static/img/cc-nd_icon.svg)
És el tercer raïm negre més utilitzat a Espanya, després de l’ull de llebre i el bobal. El garnatxa madura tard, necessita unes condicions seques i càlides. Té raïms de grandària mitjana, de color roig fosc i mora.
"Uvas y Parra" by ChocoIsa is licensed under CC BY-NC 2.0![](https://search.creativecommons.org/static/img/cc_icon.svg)
![](https://search.creativecommons.org/static/img/cc-by_icon.svg)
![](https://search.creativecommons.org/static/img/cc-nc_icon.svg)
MOSCATELL
Molt utilitzada també com a raïm de taula al nostre país, aquesta varietat s'utilitza també per a elaborar els vins de moscatell, vins dolços i d'aroma moderada.
"Uvas" by Evandro O Souza is licensed under CC BY-NC 2.0![](https://search.creativecommons.org/static/img/cc_icon.svg)
![](https://search.creativecommons.org/static/img/cc-by_icon.svg)
![](https://search.creativecommons.org/static/img/cc-nc_icon.svg)
RED GLOBE
![Fruta de verano](https://live.staticflickr.com/8288/7852101128_df77747c7d_b.jpg)
"Fruta de verano" by Sandra Escobedo Badia is licensed under CC BY-NC-ND 2.0![](https://search.creativecommons.org/static/img/cc_icon.svg)
![](https://search.creativecommons.org/static/img/cc-by_icon.svg)
![](https://search.creativecommons.org/static/img/cc-nc_icon.svg)
![](https://search.creativecommons.org/static/img/cc-nd_icon.svg)
Comentarios
Publicar un comentario