TIPUS DE RAÏM



        La varietat de raïm està condicionada per la seua capacitat d’adaptació al terreny, al clima i a les formes de cultiu i elaboració.
Podem diferenciar entre raïm per a fer vi i raïm de taula, encara que moltes vegades s'utilitza raïm de taula per a fer vi.

ULL DE LLEBRE


Uvas        És la varietat més estesa al nostre país. Rep este nom per la forma i el color que té. És un raïm amb notes molt afruitades i aromàtiques. Segons la regió rep diferents noms, com tempranillo.






Uvas y ParraGARNATXA NEGRA

         És el tercer raïm negre més utilitzat a Espanya, després de l’ull de llebre i el bobal. El garnatxa madura tard, necessita unes condicions seques i càlides.  Té raïms de grandària mitjana, de color roig fosc i mora.
"Uvas y Parra" by ChocoIsa is licensed under CC BY-NC 2.0





Uvas

MOSCATELL 

        Molt utilitzada també com a raïm de taula al nostre país, aquesta varietat s'utilitza també per a elaborar els vins de moscatell, vins dolços i d'aroma moderada.
"Uvas" by Evandro O Souza is licensed under CC BY-NC 2.0







RED GLOBE

Fruta de verano        El ram té un raïm de grandària molt gran, pell gruixuda i consistent, color roig violaci, molt vistosa, polpa carnosa i de sabor afruitat, amb llavors de grandària mitjana i globoses.

Comentarios

Entradas populares de este blog

PARTS DEL CEP

EL PROCÉS