PARTS DEL CEP



      Per a començar, és molt important que sapiem les diferents parts de la vinya i que elements ho componen. 
La vinya és el camp on es cultiva el raïm. No necessita regar-se durant l'any, però igualment s'ha de cuidar la collita. 

        El cep és una planta de secà que té arrels molt profundes, fins a 5 metres de fondària, l'arrel t
é la funció d'agafar les substancies alimentícies del sòl per nodrir la planta. El cep és la planta que ens dóna el raïm i la trobem a la vinya, té l'aspecte d'un arbre petit, ja que no el deixem créixer com a conseqüència de les podes anuals. La soca està situada damunt l'arrel, és el suport de la planta. A través d'ella passa la saba que va a parar a totes les parts del cep. Com per exemple per la brocada que és la part de la redolta podada, amb dos o tres borrons, que queda al braç. El braç són les branques sostingudes per la soca. Quan es poda, es deixen una o dues brocades a cada braç. El borró és una part de la brocada, donarà lloc a la nova vegetació (redolta, fulles, fruit). La redolta és la vegetació que surt anualment d'un borró i que sosté les fulles i el fruit. I el pàmpol és la fulla del cep i on es realitza la funció clorofílica.

        El raïm és el fruit de la vinya, està format per un conjunt de grans, més o menys redons i d'uns  set centímetres de mida i de gust diferent segons la varietats. Hi ha tres tipus de raïm; blanc, negre i el de taula.


Comentarios

Entradas populares de este blog

EL PROCÉS

TIPUS DE RAÏM