CURIOSITATS


En aquest apartat coneixerem curiositats que no sabíem del raïm.

- La verema consisteix a extraure el suc del raïm per a obtindre vi i most. Es duu a terme al setembre o octubre. 

- Assecant els raïms s'obtenen les panses i de les llavors, una vegada triturades, es pot extraure oli de raïm. 

- La tradició de menjar raïm per cada campanada en nit de cap d'any prové de principis del segle XIX. Un excés de producció de raïm, va donar la idea als agricultors de suggerir a la gent que les prenguera. Es creu que el que menja 12 raïm al compàs de les campanades tindrà un bon any.

-Beneficis de menjar raïm; milloren la circulació de la sang, prevenen el restrenyiment, donen molta energia, estimulen les defenses del cos, prevenen malalties dels ossos.

Refranys 
“Abans de novembre la teua vinya sense fruit quede” 
"Al setembre el veremador, tala els raïms de dos en dos”. 
"Qui cava al gener i poda al febrer, té bon any de raïms".  
"A la fi d'abril, la flor de la vinya”. 
"Qui al març no poda, perd la verema".








"Tardor (9)" by calafellvalo is licensed under CC BY-NC-ND 2.0 




Comentarios

Entradas populares de este blog

PARTS DEL CEP

EL PROCÉS

TIPUS DE RAÏM