ELS PROFESSIONALS




        L'elaboració d'un bon vi requereix la intervenció d'una sèrie de professionals diferents que exerceixen diferents labors dins i fora de la vinya., tots ells són fonamentals per a l'obtenció d'un producte de qualitat. 

L'ampeóleg és un biòleg, la funció del qual és estudiar la vinya i cultivar-la. D'ell depén que el raïm, a partir de la qual s'elaborarà el vi, complisca els criteris de qualitat i tinga les propietats desitjades. L'agrònom és un científic que assessora al viticultor per a millorar la productivitat del sòl en el qual es cultiven les vinyes. Estudia la qualitat del sòl i el seu contingut en nutrients i minerals. 

El cellerer és el propietari d'un celler de vins o la persona que està a càrrec del celler. S'ocupa de la gestió i administració del celler, controla i supervisa l'emmagatzematge i la conservació dels vins. Sol ocupar-se de l'organització de visites enològiques. 

L'enòleg és un professional que supervisa i controla el procés complet de la producció del vi. Està involucrat en la producció del raïm, en el procés de transformació del raïm i l'elaboració de vi. Al mateix temps realitza controls de la producció, s'ocupa de la comercialització. 

El recol·lector. La verema manual dóna com a resultat vins de major qualitat, ja que els recol·lectors seleccionen el millor raïm i les separen d'aquelles de pitjor qualitat, alguna cosa que una màquina és incapaç de fer. Per això, els millors cellers continuen recorrent al recol·lector, ja que garanteix la qualitat del producte final, malgrat suposar una despesa major per al productor. 

El viticultor ha d'estar pendent dels seus cultius perquè totes les fases d'elaboració es complisquen i no es desbarate la qualitat final del producte. Al costat del seu equip de treball, el viticultor s'encarrega de realitzar la verema. També s'encarrega d'adobar el terreny en el qual es troben els seus cultius i cuida perquè les gelades no danyen les vinyes. Ha de preparar el terreny per a quan haja de realitzar la poda. 

El tastador té per ofici catar vins a fi d'informar sobre la seua qualitat. Estudia el color, les aromes, la textura i el sabor dels vins per a apreciar les seues qualitats. Solen qualificar els vins amb puntuacions i recollir les seues apreciacions i impressions per escrit.




Probando vino Magister de barrica en Hacienda Zorita


Comentarios

Entradas populares de este blog

PARTS DEL CEP

EL PROCÉS

TIPUS DE RAÏM