EL PROCÉS



        Com tenim previst fer una visita a les vinyes i després al celler, coneixerem els diferents processos de la recollida del raïm. 

EL PROCÉS DE LA VEREMA 



1º PLANTACIÓ. Quan plantem cal tindre especial cura als ceps, podant, fertilitzant i regant a demanda, segons la varietat i l'estació de l'any. 




2º L'ESPERA. El raïm tarda entre 5 i 10 anys a aconseguir la vinificació òptima. Mentrestant, cal podar la planta i conduir adequadament el seu creixement. 




3º LA VEREMA. És la collita del raïm i es realitza quan arriba el seu punt màxim de sucre. Molts cellers celebren aquest dia com un esdeveniment ple d'alegria i de festa. Sol ser al setembre. 


4º EL PREMSATGE. Es produeix immediatament després de la verema. En aquest procés s'obté el most o suc del raïm. Els negres es premsen i es mesclen juntament amb la pell i aquestes li proporcionen el seu color fosc. 

5º LA FERMENTACIÓ. En aquest procés es converteixen els sucres del most en alcohol etílic. Normalment es realitza en tambors d'acer inoxidable. 

6º LA MADURACIÓ. Després d'aquest procés, pot tardar més o menys en funció del tipus de raïm ve la maduració. Se sol fer en barriques de roure francés i és com si estiguérem oxigenant el vi molt lentament. En aquest procés el vi adquireix caràcter, pigments i sabors de la fusta. 



7º EL FILTRAT. Ací és on se separen els residus i sediments del vi. 




8º L'EMBOTELLAMENT. El volum estàndard d'una botella és de 750 ml. L'encapsulació pot ser amb suro, amb materials semi sintètics o amb rosca metàl·lica. Cada vegada més trobem vins encapsulats amb taps de plàstic.







"Uvas y Parra" by ChocoIsa is licensed under CC BY-NC 2.0 


Comentarios

Entradas populares de este blog

PARTS DEL CEP

TIPUS DE RAÏM