L'ART I LA VEREMA


        El vi, com en tants altres autors, és un element artístic recurrent que podem trobar en la seua obra. Ací hi ha tres pintors molt famosos que van reflectir l'ús del raïm en els seus quadres.

     Un dels quadres més representatius d'aquest esdeveniment és La verema o la tardor de Francisco de Goya. Aquesta obra, enquadrada dins del romanticisme, està datada l'any 1789 i el paisatge bé sembla tret dels camps de La Rioja. Goya va pintar aquesta obra dins d'una col·lecció dedicada a la quatre estacions. I la tardor, estació de Bacus, el va simbolitzar amb la verema.
        Fora de les nostres fronteres, en la nostra veïna França, va anar Vincent van Gogh, qui també va dedicar una xicoteta part de la seua obra a aquesta tradicional festa vitivinícola. Curiosament, La vinya roja va ser l'única obra que l'artista neerlandés va vendre en vida. En ella de nou contemplem a dones fent la verema en una escena de la vida quotidiana de la Provença.

       L'obra “El triomf de Bacus” (1629) Coneguda popularment com “Els borratxos”, “El triomf de Bacus” és una pintura de l'espanyol Velázquez, va ser un pintor barroc. En aquest quadre es representa a Bacus com el déu que premia o regala als homes el vi que els allibera dels seus problemes de manera temporal.







Comentarios

Entradas populares de este blog

PARTS DEL CEP

EL PROCÉS

TIPUS DE RAÏM